Sposób przygotowania:
Pierścień
Na patelni rozgrzewamy 1,5 łyżki oleju. Podsmażamy na nnim mielone mięso. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy przez 5 minut. Wlewamy kawałki pomidorów wraz z zalewą i wodę. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Paprykę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy i po 10 minutach dodajemy oba warzywa do mięsa. Dosajemy ketchup, paprykę w proszku, cukier, pieprz i SmakoMyk.
Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach lub (jeśli mamy ser w plasterkach) − kroimy w drobne kawałeczki.
Do garnka wlewamy 2 litry wody i pół łyżki oleju. Dodajemy bulion w kostce. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy − nie przelewamy zimną wodą − makaron ma być gorący.
Na talerzu kładziemy ugotowany makaron, z sosu robimy wokół niego pierścień, górę posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego!
Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach lub (jeśli mamy ser w plasterkach) − kroimy w drobne kawałeczki.
Do garnka wlewamy 2 litry wody i pół łyżki oleju. Dodajemy bulion w kostce. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości.
Odcedzamy − nie przelewamy zimną wodą − makaron ma być gorący.
Na talerzu kładziemy ugotowany makaron, z sosu robimy wokół niego pierścień, górę posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego!
Pyza