Sposób przygotowania:
Piersi indyka z warzywami
Pierś indyka pokroić w cienkie paski, skropić sokiem z cytryny, wymieszać, przykryć i odstawić na 20 minut do lodówki. Cebule i papryki oczyścić, opłukać. Cebulę pokroić w kostkę, a papryki w paski. Na patelni rozgrzać oliwę
wrzucić mięso, mieszając, przesmażyć na rumiano, dodać warzywa i podsmażać jeszcze
minuty. Wsypać ryż, szafran, wlać bulion i gotować, aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Wsypać mrożony groszek, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.
wrzucić mięso, mieszając, przesmażyć na rumiano, dodać warzywa i podsmażać jeszcze
minuty. Wsypać ryż, szafran, wlać bulion i gotować, aż ryż wchłonie prawie cały płyn. Wsypać mrożony groszek, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. Przed podaniem dodać natkę pietruszki.