wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Piersi kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 2,5cm x 2,5cm lub w paski 2cm x 3cm. Pozostałe składniki starannie wymieszać. Dodać kawałki kurczaka.

Piersi kurczaka

Składniki:

Piersi kurczaka

 

  • 2 piersi kurczaka
  • curry (1 łyżeczka)
  • imbir(1/4 łyżeczki)
  • papryka ostra czerwona (szczypta)
  • wódka czysta (1-2 łyżki)
  • białko z 1 jajka
  • mąka ziemniaczana (1-2 łyżeczki)
  • sos sojowy (1-2 łyżki)
  • pieprz biały mielony do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka
Pierś umyć, osuszyć, pokroić w kostkę 2,5cm x 2,5cm lub w paski 2cm x 3cm. Pozostałe składniki starannie wymieszać. Dodać kawałki kurczaka. Wymieszać. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (można nawet na dobę). Smażyć jak pączki około1 min. do lekkiego zrumienienia. Wkładać porcjami aby się nie skleiły. Wykładać łyżką durszlakową. Podawać z ryżem na sypko.