ewala

ewala

Szef Kuchni
[Przepisów: 50]

Piersi kurczaka faszerowane poren i sere

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dla tych co nie lubią pora na surowo...W tej wersji ma bardzo delikatny smak...:))

Piersi kurczaka faszerowane poren i sere

Składniki:

Piersi kurczaka faszerowane poren i sere

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka faszerowane poren i sere
Piersi umyć ,osuszyć,przekroić na dwa kotlety....Ubić oprószyć pieprzem i vegetom.....Pora dokładnie umyć pokroić w krążki i zblanszować w gorącej wodzie ....Do odcedzonego ale ciepłego pora dodajemy ser tarty ....Dokładnie razem połączyć(ser się rozpuści)Przyprawić do smaku.....Nakładać na przygotowane wcześniej kotlety i je zwinąć....Obtoczyć w mące ,potem w jajku ina końcu w bułce tartej....Smażyć w dużej ilości tłuszczu....Po usmażeniu kłaść na serwetce papierowej dla pozbycia nadmiaru tłuszczu......Podawać z ziemniakami jak i również z chlebem....)))