Sposób przygotowania:
Piersi mocno pomidorowe
Piersi myjemy pod bieżąca wodą, osuszmy i przekrajamy wzdłuż. Pomidory sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z nich skórkę i usuwamy twardą część od łodygi. Pietruszkę i kolendrę siekamy. Czosnek obieramy, rozgniatamy i kroimy na mniejsze kawałki. Pomidory kroimy w sporą kostkę. Do miski wlewamy keczupy, dodajemy zioła i czosnek. Pokrojone pomidory dodajemy do keczupu i doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę sosu i układamy na nim warstwę piersi. Na mięso znowu wylewamy trochę sosu i znów układamy piersi. Czynność powtarzamy, na wierzchu powinien być sos. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180*C i zapiekamy ok 30-40 min. Jeśli ktoś lubi można na wierzchu posypać startym żółtym serem.