Sposób przygotowania:
Piersi pomidorowo zakręcone
Plastry suszonego pomidora osączyć z oleju, pokroić w małą kosteczkę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach (warto posmarować tarkę odrobiną oleju, wtedy ser tak się do niej nie przykleja). Piersi umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozciąć tak aby powstał jak największy płat i delikatnie go rozbić uważając, żeby nie porobić dziur. Mięso z obu stron posypać solą, pieprzem i słodką papryką. Posypać pokrojonymi pomidorami, kaparami i startym serem. Zwinąć roladki i spiąć wykałaczkami (po bokach również). W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć na nim roladki ze wszystkich stron, następnie podlać małą ilością wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez około 15 minut. Roladki świetnie smakują z pomidorowym ryżem ugotowanym według przepisu https://gotujmy.pl/ryz-pomidorowy-,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,128909.html
darmiona
edytaha