sakwa

sakwa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Piersi z kurczaka nadziewane...

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

szybki i pyszny przepis na pierś z kurczaka z marchewką i szparagami.

Piersi z kurczaka nadziewane...

Składniki:

Piersi z kurczaka nadziewane...

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka nadziewane...
Piersi kurczaka umyj i osusz. Marchewki obierz i pokrój w łupki, fasolkę lekko rozmroź. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, dodaj masło, a gdy zacznie się pienić, wrzuć marchewkę oraz fasolkę, posól i popieprz, krótko przesmaż, mieszając (powinny zostać twardawe).

Natnij ostrym nożem piersi kurczaka, by powstały głębokie kieszonki. Kieszonki natrzyj solą pieprzem i estragonem. Wypełnij kieszonki warzywami, zepnij wykałaczkami i smaż na rozgrzanym pozostały oleju około 10 minut z każdej strony, tak by były równomiernie zarumienione.