Mizolec

Mizolec

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Piersi z kurczaka po cygańsku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Coś na szybko dla dwojga:)

Piersi z kurczaka po cygańsku

Składniki:

Piersi z kurczaka po cygańsku

 

  • 3 filety z kurczaka
  • 1 kiełbasa śląska (może być też podwawelska lub toruńska)
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 papryka dowolnego koloru
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Sos cygański (np. Winiary)
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka po cygańsku
Obieramy cebulę i siekamy. Kurczaka, ogórki i kiełbasę kroimy w kostkę lub paski. Na oleju podsmażamy lekko cebulę, dodajemy kurczaka i smażymy ok. 10 minut - dodajemy koncentrat pomidorowy i zasmażamy. Doprawiamy solą, pieprzem lub innymi przyprawami wedle uznania. Dodajemy kiełbasę i ogórki. Potem łączymy sos cygański ze składnikami i gotowe. Można podawać z ryżem lub kuskusem. Smacznego:)