ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Piersi z kurczaka w cieście Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniała przekąska lub danie główne.

Piersi z kurczaka w cieście Eweliny

Składniki:

Piersi z kurczaka w cieście Eweliny

 

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w cieście Eweliny
Mąkę wsypujemy do miski., Dodajemy majonez, wbijamy 1 jajko. Dodajemy wyciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Solimy i pieprzymy do smaku. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na cienkie plastry. Wkładamy plastry do ciasta i zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie smażymy plasterki wraz z ciastem na mocno rozgrzanej oliwie. Można nakładać to łyżką, wtedy nie zmarnujemy ciasta tylko usmaży się go więcej razem z kurczakiem.