Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Piersi z kurczaka w sosie winogronowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Piersi z kurczaka w sosie winogronowym

Składniki:

Piersi z kurczaka w sosie winogronowym

 

  • 4 piersi z kurczaka,
  • 80 dag białych winogron,
  • 4 łyżki masła,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i biały, świeżo zmielony pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka w sosie winogronowym
Mięso umyć i osuszyć. Natrzeć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło. Obsmażyć na nim piersi z obu stron na złoty kolor. Winogrona rozgnieść widelcem. Gotować ok. 5 min. Przetrzeć przez sito. Przecierem zalać piersi. Dusić do miękkości mięsa. Posypać natką pietruszki.