Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z szynką parmeńską na szpinaku
Piersi kurczaka umyć, osuszyć, odciąć ewentualne kostki i włókna. Pokroić na dość dużą kostkę. Do oliwy z oliwek dodać drobno pokrojoną paprykę, czosnek i oregano, świeżo zmielony pieprz. Tak przygotowaną marynatą zalać pokrojone piersi i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Szpinak rozmrozić i podgotować krótko (ok 10 min), dodać sera fety, pieprz, sól i ząbek czosnku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Kostki piersi owijać w szynkę parmeńską i układać w naczyniu żaroodpornym na szpinaku. Starty żółty ser cieniutko ułożyć na gorącej patelni i pozostawić do stopienia, po chwili zdjąć z patelni. Podawać z pomidorkami koktajlowymi i placuszkami serowymi. Piec pod przykryciem ok 40 min.