beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pietruszkowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Schab z aromatyczną pietruszką

Pietruszkowe roladki

Składniki:

Pietruszkowe roladki

 

  • 6 plastrów schabu
  • 3 plastry żółtego sera
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pietruszkowe roladki
Schab rozbić tłuczkiem dość cienko. Oprószyć solą i pieprzem. Ugotowane jajka pokroić na ćwiartki. Ser drobno pokroić. Plastry schabu posypać natką pietruszki i serem. Położyć ćwiartkę jajka. Zwinąć w roladkę. Panierować w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Często obracając.