Sposób przygotowania:
Piezarki w kruchym cieście
Najpierw zajmijmy się ciastem.
Przesiewamy mąkę na stolnicę. Dodajemy 2 żóltka i jedno całe jajo. Wlewamy dwie łyżki mleka. Następnie dodajemy margarynę w kawałkach.
I nie zagniatamy od razu rekoma ciasta, tylko wpierw nożem siekamy wszystko.
A dopiero później jak już posiekamy zaczynamy ciasto wyrabiać rękoma. Wkładamy do lodówki na ok godziny aby się schłodziło.
Pieczarki myjemy i gotujemy, każda pieczarkę z osobna smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy solą i pieprzem.
Następnie każdą pieczarkę owijamy kawałkiem ciasta kruchego , formując kuleczki.
Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut.
Smacznego
Przesiewamy mąkę na stolnicę. Dodajemy 2 żóltka i jedno całe jajo. Wlewamy dwie łyżki mleka. Następnie dodajemy margarynę w kawałkach.
I nie zagniatamy od razu rekoma ciasta, tylko wpierw nożem siekamy wszystko.
A dopiero później jak już posiekamy zaczynamy ciasto wyrabiać rękoma. Wkładamy do lodówki na ok godziny aby się schłodziło.
Pieczarki myjemy i gotujemy, każda pieczarkę z osobna smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy solą i pieprzem.
Następnie każdą pieczarkę owijamy kawałkiem ciasta kruchego , formując kuleczki.
Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok 30 minut.
Smacznego