Sposób przygotowania:
pijaczysko
Biszkopt:
7 białek ubic z 1 szklanką cukru, a następnie dodać 2 szklanki wiórek kokosowych i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Całość zmiksować, wylać na blachę i piec 30 min.
Masa:
1 szklankę mleka wymieszać z budyniem i 7 żółtkami. 1 szklanke mleka zagotować z cukrem i wlać uprzednio przygotowany budyń z żółtkami. Całośc gotować tak ja budyń. Po ugotowaniu odstawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z margaryną Kasią.
Poncz:
wódke zmieszać z zapachem rumowym i sokiem z cytryny
Na wystygniety placek położyć połowę masy. Na masę położyć jedną warstwę herbatników nasączonych w pączu.Następnie na herbatniki położyć resztę masy i znów całość nakryć herbatnikami nasączonymi w ponczu. Następnie całość polewamy nierówno polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
7 białek ubic z 1 szklanką cukru, a następnie dodać 2 szklanki wiórek kokosowych i 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Całość zmiksować, wylać na blachę i piec 30 min.
Masa:
1 szklankę mleka wymieszać z budyniem i 7 żółtkami. 1 szklanke mleka zagotować z cukrem i wlać uprzednio przygotowany budyń z żółtkami. Całośc gotować tak ja budyń. Po ugotowaniu odstawić do ostygnięcia. Zimny budyń zmiksować z margaryną Kasią.
Poncz:
wódke zmieszać z zapachem rumowym i sokiem z cytryny
Na wystygniety placek położyć połowę masy. Na masę położyć jedną warstwę herbatników nasączonych w pączu.Następnie na herbatniki położyć resztę masy i znów całość nakryć herbatnikami nasączonymi w ponczu. Następnie całość polewamy nierówno polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi.