Sposób przygotowania:
Pijak z kulkami kokosowymi
Kaszę manną zalewamy wódką, mieszamy i pozostawiamy na około 3 godziny. Biszkopty kakaowe: białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier, potem żółtka, na sam koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i wykładamy do dwóch foremek o wymiarach 23x38 cm wyłożonych papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w temp 180 stopni.Kokos, cukier i mleko zagotowujemy i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę, dodajemy po łyżce kaszy i kokosu, dobrze rozcieramy. Przekładamy: placek kakaowy smarujemy połową masy, na masie układamy kulki kokosowe, rozsmarowujemy pozostałą masę, przekładamy drugim plackiem kakaowym. Polewamy polewą i dekorujemy dowolnie.
monikaT83
bietka
dziękuję Monika :)