Sposób przygotowania:
Pijana piers gesi na pomidorowo
Piers umyc, osuszyc i pokroic razem ze skóra, w sredniej grubosci plastry. Odrzucic zewnetrzne liscie kapusty pekinskiej, a pozostala czesc warzywa, poszatkowac. Z podanych przypraw zrobic marynate. Wszystkie skladniki dobrze wymieszac i polaczyc z piersiami. Zawinac szczelnie folia i pozostawic na 2 godziny w lodówce. W wiekszym rondlu rozgrzac oliwe i na goraca, wrzucic piersi. Podsmazyc z obu stron i gdy mieso lekko zbrazowieje, calosc zalac winem, w razie potrzeby dodac goraca wode, aby mieso bylo schowane w plynie, dodac sól i pieprz. Zmniejszyc ogien i dusic pod przykryciem przez godzine i 45 minut, dodac kapuste pekinska, wymieszac ( nie dodawac wody), podgotowac przez 15 minut, dodac pomidory z puszki,, gotowac kolejne 20 minut, po czym doprawic na koniec do smaku. Makaron ryzowy przygotowac w/g przepisu na opakowaniu, odcedzic i zaserwowac razem z sosem gesim miesem.
wedith1
iwi69