Sposób przygotowania:
Pijane wiśnie
Biszkopt jasny: 4 białka ubić z 4 łyżkami cukru, dodać żółtka , 4 łyżki mąki i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ok 15-20 min. UPIEC 2 TAKIE BISZKOPTY!! Biszkopt ciemny: 4 białka ubić z 4 łyżkami cukru, dodać żółtka ,3 łyżki mąki , 1 łyżkę kakao i pół łyżeczki proszku do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. ok 15-20 min Masa: Śmietanę ubić, dodać śnieżki. Na biszkopt jasny wyłożyć cześć ubitej śmietany ,przełożyć biszkoptem kakaowym , ponownie wyłożyć cześć śmietany pookładać wiśnie i przykryć 2 jasnym biszkoptem. Wierzch posmarować cieniutka warstwa śmietany i udekorować starta czekolada i wisniami