Sposób przygotowania:
Pijane żeberka
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Dzielimy na porcje tak żeby każda miała kostkę. Do miski wlewamy wino i dodajemy 3 ząbki czosnku przekrojone na pół. Wkładamy kawałki mięsa i odkładamy całość na 8h do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy mięso na ręcznik kuchenny papierowy i odsączamy z nadmiaru wina. W każde żeberko wcieramy sól. Do miski dodajemy majonez,miód,płatki chili oraz ketchup i całość mieszamy. Teraz każdy kawałek mięsa obtaczamy w tej papce i przekładamy na blaszkę wysmarowaną olejem. Przykrywamy i pieczemy w 170*C około 1 godziny.Pod koniec pieczenia jak widzimy że kostka ładnie odchodzi od mięsa jeszcze chwilkę zapiekamy na złotobrązowy kolor i gotowe . . . .
zbysiowa
jaNina
edytaha