Sposób przygotowania:
Pijany Franek
Białka ubijamy, dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy mak zmieszany z mąka i proszkiem i dokładnie mieszamy. Wykladamy na wysmarowaną blaszke i pieczemy ok. 30 minut
Mąki z cukrem i żółtkami rozrabiamy z mlekiem, a następnie gotujemy budyn ciągle mieszając. Ostudzony miksujemy z masłem
Układanie: ciasto makowe smarujemy cienką warstwą kremu następnie smarujemy na to dosc dużą ilosc powideł (prawie cały sloiczek). biszkopty namaczamy w wódce lub rozcieńczonym spirytusie i scisle układamy na ciescie. na biszkoptach rozkładamy pozostałą częśc kremu czekolady rozpuszczamy z dodatkiem mleka i polewamy nia krem.
Mąki z cukrem i żółtkami rozrabiamy z mlekiem, a następnie gotujemy budyn ciągle mieszając. Ostudzony miksujemy z masłem
Układanie: ciasto makowe smarujemy cienką warstwą kremu następnie smarujemy na to dosc dużą ilosc powideł (prawie cały sloiczek). biszkopty namaczamy w wódce lub rozcieńczonym spirytusie i scisle układamy na ciescie. na biszkoptach rozkładamy pozostałą częśc kremu czekolady rozpuszczamy z dodatkiem mleka i polewamy nia krem.