Sposób przygotowania:
Pikante kąski
Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Z jajka, mleka mąki i pieprzu cayene (można dodać w zamian ostrą paprykę lub garam masala) oraz soli przygotowujemy panierkę. Mięso możemy dodatkowo oprószyć ostrą przyprawą, w zależności od naszych upodobań, ale pamiętajmy o tym, że sama panierka jest już ostra.
Mięsko maczamy w panierce, po czym obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Pikantne kąski podajemy z sosem do maczania- żeby złagodzić ostry smak możemy podać słodki lub słodko-pikantny sos chili.
Jeśli do kąsków podamy pieczone ziemniaki, śmiało mogą zastąpić także obiad.
Mięsko maczamy w panierce, po czym obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Pikantne kąski podajemy z sosem do maczania- żeby złagodzić ostry smak możemy podać słodki lub słodko-pikantny sos chili.
Jeśli do kąsków podamy pieczone ziemniaki, śmiało mogą zastąpić także obiad.