kinga

kinga

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 55]

Pikantna potrawka ryzowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

kolejna potrawa z miesa mielonego

Pikantna potrawka ryzowa

Składniki:

Pikantna potrawka ryzowa

 

  • 25 dag ryzu
  • 50 dag bialej kapusty
  • srednia cebula
  • 2 lyzki margaryny
  • 50 dag mielonego miesa
  • 3 lyzki koncentratu pomidorowego
  • bialy pieprz,lyzeczka curry
  • 3 lyzki gestej smietany

Sposób przygotowania:

Pikantna potrawka ryzowa
Ry wsypac do osolonego wrzatku,gotowac na malym ogniu pod przykryciem ok.20 min.Osaczyc na sitku.
Kapuste drobno posiekac,cebule pokroic w kostke.Na rozgrzanej patelni,podsmazyc mieso,dodac kapuste i cebule,smazyc wszystko do miekkosci.Podlac wszystko polowa szklanki wody,dodac koncentrat,przyprawy,dusic na malym ogniu 10 min czesto mieszajac.
W drugim garnku rozgrzac tluszcz,podsmazyc ryz,ulozyc na nim mieszanine miesa i warzyw,przykryc i dusic na bardzo malym ogniu 20 min.Nastepnie wszystko wymieszac,doprawic,podawac ze smietana bezposrednio po przygotowaniu.

Tagi:

mięso ryż