Sposób przygotowania:
Pikantna potrawka ryzowa
Ry wsypac do osolonego wrzatku,gotowac na malym ogniu pod przykryciem ok.20 min.Osaczyc na sitku.
Kapuste drobno posiekac,cebule pokroic w kostke.Na rozgrzanej patelni,podsmazyc mieso,dodac kapuste i cebule,smazyc wszystko do miekkosci.Podlac wszystko polowa szklanki wody,dodac koncentrat,przyprawy,dusic na malym ogniu 10 min czesto mieszajac.
W drugim garnku rozgrzac tluszcz,podsmazyc ryz,ulozyc na nim mieszanine miesa i warzyw,przykryc i dusic na bardzo malym ogniu 20 min.Nastepnie wszystko wymieszac,doprawic,podawac ze smietana bezposrednio po przygotowaniu.
Kapuste drobno posiekac,cebule pokroic w kostke.Na rozgrzanej patelni,podsmazyc mieso,dodac kapuste i cebule,smazyc wszystko do miekkosci.Podlac wszystko polowa szklanki wody,dodac koncentrat,przyprawy,dusic na malym ogniu 10 min czesto mieszajac.
W drugim garnku rozgrzac tluszcz,podsmazyc ryz,ulozyc na nim mieszanine miesa i warzyw,przykryc i dusic na bardzo malym ogniu 20 min.Nastepnie wszystko wymieszac,doprawic,podawac ze smietana bezposrednio po przygotowaniu.