Sposób przygotowania:
Pikantna wątróbka drobiowa o 5 smakach
Wątróbki czyścic, przekroić na pół i smażyć na mocno rozgrzanym oleju często mieszając. Gdy się zrumienią przełożyć na talerz.Na tej samej patelni usmażyć cebulę (w razie potrzeby dolać oleju). Do zeszklonej cebuli dodać wątróbkę, wymieszać, smażyć przez ok. minutę, doprawić sosem chili, octem ryżowym, przyprawą chińską 5 smaków i szczypta pieprzu. Posolić do smaku.Wlać mleko, wymieszać i dusić na małym ogniu przez 5 minut. W tym czasie przygotować makaron ryżowy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wątróbki od razu podawać z makaronem ryżowym. Pikantny smak dania idealnie komponuje się z łagodnym makaronem.
Pyza
Natala1210
msewka
Mirka227
5!
Evi
Chupnięta