Sposób przygotowania:
Pikantna wieprzowina po chińskuPrzygotowanie mięsa
Mięso myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Kroimy w paski i obtaczamy w mące ziemniaczanej. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy mięso, dokładnie mieszając.
Przygotowywanie warzyw
Paprykę i por kroimy na duże kawałki.Wrzucamy na rozgrzany olej, doprawiamy solą i słodką papryką, czosnkiem i dusimy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną.
Łączenie składników
Warzywa dodajemy do mięsa i obsmażamy razem 2 minuty. Dodajemy paprykę chili drobno pokrojoną.
Przygotowanie sosu
Składniki na sos dokładnie ze sobą łączymy. Dodajemy stopniowo do mięsa i warzyw, ciągle mieszając. Gdy już zużyjemy cały sos, wyłączamy gaz. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu