rozwodka01

rozwodka01

Szef Kuchni
[Przepisów: 105]

Pikantna zupa gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso kroimy w drobną kostę i podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę drobno siekamy a czosnek

Pikantna zupa gulaszowa

Składniki:

Pikantna zupa gulaszowa

 

  • 500 g wieprzowiny (u mnie łopatka),
  • 4 duże cebule,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 zielone lub czerwone papryki,
  • puszka kukurydzy konserwowej,
  • 2 litry rosołu (może być z kostki),
  • 4 łyżki przecieru pomidorowego,
  • 2 łyżki ketchupu,
  • 3 łyżki oleju,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego,
  • 1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne,
  • 1 łyżeczka mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa gulaszowa
Mięso kroimy w drobną kostę i podsmażamy na mocno rozgrzanym oleju. Cebulę drobno siekamy a czosnek przepuszczamy przez praskę. Paprykę kroimy drobno i razem z cebulą i czosnkiem dodajemy do mięsa i dusimy przez 15 min. Dodajemy odsączoną kukurydzę i dusimy kolejne 10 min. Dolewamy rosół i przecier pomidorowy i gotujemy na małym ogniu przez ok. 45 min. Doprawiamy na końcu sola, pieprzem i mieloną papryką, można dodać odrobinę cukru.