ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Pikantna zupa meksykańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa dla tych, którzy lubią ostre i czosnkowe smaki. Naprawdę pyszna nawet, jeśli ktoś nie lubi fasoli, jak ja :) świetna na imprezy

Pikantna zupa meksykańska

Składniki:

Pikantna zupa meksykańska

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa meksykańska
Mięso mielone razem z cebulą i papryką smażymy na patelni. Następnie do garnka wlewamy wodę ( 3/4 garnka) i to co usmażyliśmy, czyli mieso, cebulę i paprykę. Do gotującej się zupy wrzucamy odcedzone: pomidory, fasolę białą i czerwoną, kukurydzę.Dodajemy przeciśięty czosnek i kostkę rosołową do smaku. Nastepnie dodajemy pieprz, chili ( ile kto lubi) i oregano. Jeśli smak już odpowiada zupa jest gotowa, jeśli nie...dodajemy przyprawy do skutku :) Zupa nie może być gęsta. Powodzenia i życze OSTRYCH wrażeń