Sposób przygotowania:
Pikantna zupa rybna
Warzywa oczyściłam i pokroiłam.
W dużym rondlu rozpuściłam smalec, wrzuciłam cebulę, zeszkliłam. Następnie dodałam pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. Dodałam przyprawy, wymieszałam i smażyłam mieszając ok. 5 minut. Całość zalałam wrzątkiem i gotowałam do miękkości.
Rybę pokroiłam w 1-2 cm kawałki i dołożyłam do zupy, gotowałam jeszcze 10 minut. Na talerzach posypałam posiekaną zieloną pietruszką.
W dużym rondlu rozpuściłam smalec, wrzuciłam cebulę, zeszkliłam. Następnie dodałam pokrojoną włoszczyznę, papryki i ziemniaki. Dodałam przyprawy, wymieszałam i smażyłam mieszając ok. 5 minut. Całość zalałam wrzątkiem i gotowałam do miękkości.
Rybę pokroiłam w 1-2 cm kawałki i dołożyłam do zupy, gotowałam jeszcze 10 minut. Na talerzach posypałam posiekaną zieloną pietruszką.
LauraLaura
Magdalena88
dża
Holly
karola25