Sposób przygotowania:
Pikantna zupa rybna z krewetkami
► Krewetki i filety opłukać i osuszyć, filety pokroić w 3 cm. kostkę i wszstko posolić. W garnku rozgrzać oliwę, dodać wpierw cebulę, potem czosnek i zeszklić na małym ogniu przez 4 minuty, nie rumieniąc, teraz dorzucić papryki w proszku i smażyć przez 1 minutę. ► Następnie wlać pomidory z puszki, 5 łyżek oliwy i / zagotować /, posypać bazylią, wlać bulion, sok z cytryny, sos chili ( lee kum kee ) i / zagotować / teraz dodać krewetki, dorsza, makaron i masło. ► Gotować na małym ogniu, pod pokrywą, przez około 8 minut delikatnie mieszając, jak ryba i krewetki będą ugotowane to doprawić sosem chili ( hau sanh ), sojowym, pieprzem i solą.
zozolek