Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pikantna zupa z ciecierzycy z cukinią i pastą harissa

Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini
Ciecierzycę namaczamy na całą noc, następnie w wodzie w której się moczyła gotujemy ją z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego i przez około 25 minut, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię, pomidory sparzamy obieramy - jednego kroimy w kostkę drugiego blenderujemy i dodajemy do zupy wraz z połową szczypiorku - całość doprawiamy pastą harissa i gotujemy przez około 20 minut - doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz czosnkiem. Podajemy posypując szczypiorkiem
Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini
namoczoną ciecierzycę gotujemy z liściem i zielem
Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini
następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cukinie
Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini
dodajemy pomidory oraz pastę harissa około łyżeczki
Pikantna zupa z ciecierzycy i cukini
dodajemy również posiekany szczypiorek i wszystko gotujemy