Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pikantne chili con carne

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Fasolę namoczyć i zostawić do następnego dnia. Gotować do miękkości. Cebule

Pikantne chili con carne

Składniki:

Pikantne chili con carne

 

  • 40 dag dużej fasoli
  • 2 cebule
  • 40 dag mielonej wołowiny
  • różnokolorowe papryki
  • 2 średnie pomidory
  • 1 szkl czerwonego wina
  • 4 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • szczypta mielonej papryki

Sposób przygotowania:

Pikantne chili con carne
Fasolę namoczyć i zostawić do następnego dnia. Gotować do miękkości. Cebule posiekać i zeszklić na oleju. Osobno przesmażyć mielone mięso oraz oczyszczone i pokroijone papryki. warzywa i mięso przełożyć do garnka, dodać obrane i pokrojone pomidory. Dusić pod przykryciem 10 min. Gdy mięso już będzie miękkie, dodać ugotowaną fasolę i podlać czerwonym winem.