IwonaF

IwonaF

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Pikantne kotleciki mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Dla amatorów naprawdę ostrrrrego jedzenia

Pikantne kotleciki mielone

Składniki:

Pikantne kotleciki mielone

 

Sposób przygotowania:

Pikantne kotleciki mielone
Łopatkę mielimy maszynką z drobnym sitkiem, wraz z cebulą i czosnkiem. Do masy dodajemy pozostałe składniki (oprócz sera i oleju). Wyrabiamy masę do momentu, aż zacznie odchodzić od naczynia i dłoni.
Z sera wykrawamy literatką kółka.
Formujemy okrągłe kotleciki, lekko je spłaszczamy, obtaczamy w tartej bułce .
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy kotleciki z 1 strony na rumiano, odwracamy, na każdym układamy krążek żółtego sera i posypujemy go ostrą papryką w proszku. Dosmażamy kotleciki pod przykryciem.
Smacznego!