Sposób przygotowania:
Pikantne kotleciki z grilla
- Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz posiekaną cebulkę, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy rękami starannie.
- Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)
- Grillujemy na ciemno-brązowo
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo-pietruszkowym.
- Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)
- Grillujemy na ciemno-brązowo
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo-pietruszkowym.
tegez
anecia04