misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pikantne kulki koktajlowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ułożyć kulki na folii i piec na ruszcie 4-6 minut, tylko raz obracając.....

Pikantne kulki koktajlowe

Składniki:

Pikantne kulki koktajlowe

 

  • KULKI:
  • 300 g mielonego mięsa indyka
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 łyżeczka nasion kminku
  • 4 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • sól
  • czarny pieprz
  • SOS:
  • 3 łyżki keczupu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka mielonego chili
  • 1 łyżeczka sosu miętowego
  • 2 łyżki zimnej wody

Sposób przygotowania:

Pikantne kulki koktajlowe
Rozgrzać ruszt do średniej temperatury. W misce dobrze wymieszać mięso z przyprawami i jogurtem. Nabierać płaską łyżkę mieszanki i formować kulki. Ułożyć kulki na folii i piec na ruszcie 4-6 minut, tylko raz obracając. Wymieszać sos w miseczce i podać z kulkami.

Tagi:

mięso sosy indyk