laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pikantne pieczone kulki mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Coś na ostro jak ktoś lubi

Pikantne pieczone kulki mięsne

Składniki:

Pikantne pieczone kulki mięsne

 

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 25 dag zmielonej kiełbasy
  • czerstwa bułka
  • 10 dag sera żółtego
  • jajko
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej
  • łyżka kaparów

Sposób przygotowania:

Pikantne pieczone kulki mięsne
Bułkę namoczyc w wodzie i odcisnąc. Cebulę i czosnek obrac i posiekac. Mięso mielone wyrobic na gładką masę razem z zmieloną kiełbasą,bułką i startym serem,jajkiem,kaparami, posiekaną pietruszką, cebulą oraz czosnkiem.Masę przyprawic solą i pieprzem.Blachę wyłożyc natłuszczoną folią aluminiową.
Uformowac kuleczki i wyłożyc na blachę i wstawic do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 15 minut.W czasie pieczenia obrócic kulki i posmarowac olejem.