Anetap

Anetap

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Pikantne pierogi ruskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pikantne pierożki, mniam.

Pikantne pierogi ruskie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pikantne pierogi ruskie

 

Sposób przygotowania:

Pikantne pierogi ruskie
Przygotowujemy farsz: boczek i cebule kroimy w drobniutką kostkę, stapiamy na patelni. Łączymy zmielone ziemniaki i ser. dodajemy połowę boczku z cebulką (bez wytopionego tłuszczu). Doprawiamy do smaku solą i dużą ilością pieprzu świeżo mielonego. Ugniatamy ciasto dolewając stopniowo mleka podczas zagniatania. Rozwałkowujemy cisto. Kroimy na kawałki z których formujemy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty. Po wycedzeniu polewamy resztą boczku i cebuli.
Pikantne pierogi ruskie
Farsz pikantny, serowo-ziemniaczany z dużą ilością pieprzu