Sposób przygotowania:
Pikantne pierogi z wołowiną
Cebulę oraz paprykę posiekałam w drobną kostkę i zeszkliłam na łyżce masła ze szczyptą soli, pieprzu oraz suszoną papryką. Następnie dodałam mięso i czosnek, doprawiłam i przesmażyłam, a później zmiksowałam w malakserze.Mąkę przesiałam do miski, dodałam olej, sól i wodę. Wymieszałam łyżką, przełożyłam na blat i szybko wyrobiłam. Następnie rozwałkowałam partiami podsypując mąką . Przy pomocy szklanki wykroiłam kółka, na każde kładłam łyżkę nadzieniem i lepiłam pierogi. W dużym garnku zagotowałam wodę, lekko ją posoliłam i wrzuciłam pierogi. Gotowałam 2 minuty od momentu wypłynięcia. Podałam podsmażone z zeszkloną cebulką.