glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Pikantne podudzia z kokardkami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na ostrooooo :) Dla smakoszy :)

Pikantne podudzia z kokardkami.

Składniki:

Pikantne podudzia z kokardkami.

 

  • Dla 2-3 osób:
  • 4-6 szt podudzi z kurczaka,
  • marynata Chili (z Kamisa),
  • ok 100g makaronu kokardki,
  • ok 100g fasolki szparagowej w zalewie naturalnej,
  • słoik pieczarek krojonych w zalewie naturalnej (ok 350g)
  • 1 mała cukinia
  • sól,
  • pieprz,
  • maggi,
  • czosnek granulowany
  • 1 łyżka stołowa sosu Teryaki
  • 1 łyżeczka miodu
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Pikantne podudzia z kokardkami.
Podudzia marynujemy (sposób opisany na opakowaniu marynaty). Do gotującej, osolonej wody z dodatkiem kilku kropel oleju wrzucamy makaron ( gotowac do miękkości - czas podany na opakowaniu). Cukinię kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnie, następnie dodajemy do niej pieczarki - całośc dusimy ok 10 min. Zamarynowane podudzia smażymy ( ewentualnie jak ktoś woli można upiec w piekarniku). Do duszącej się cukini z pieczarkami dorzucamy fasolkę szparagową, całośc doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, odrobiną maggi, sosem Teryaki i miodem - wszystko wymieszac. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na patelnie do duszacej sie cukini z pieczarkami i fasolką - jeszcze raz dokładnie mieszamy.