Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Pikantne ptysie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne ptysie z rybą na ostro

Pikantne ptysie

Składniki:

Pikantne ptysie

 

Sposób przygotowania:

Pikantne ptysie
CIASTO
Do rondla wlać 1/8 l wody zagotować, dodać tłuszcz i sól, zagotować.
Wsypać mąkę, wybić ciasto łyżką, aż będzie odchodzić od dna naczynia. Przełożyć do miski, dodać jajka, wymieszać, umieścić w szprycce.
Na blachę wyłożoną pergaminem wycisnąć kubki ciasta.
Piec 20 minut w 200 stop. Wyjąć lekko przestudzić, rozciąć. Rybę zmiksować, przyprawić solą i pieprzem, chrzanem i cytryną. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną i ubitą śmietaną. Napełnić ptysie przygotowanym nadzieniem.