kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Pikantne skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

na przekąskę w sam raz...

Pikantne skrzydełka

Składniki:

Pikantne skrzydełka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne skrzydełka
Skrzydełka gotujemy w bulionie warzywnym. Osączamy na sicie. W między czasie przygotowujemy panierkę. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i ostrą papryką. Na następnym talerzu roztrzepujemy jajko. A na trzecim talerzy mieszamy bułkę tartą z pogniecionymi płatkami kukurydzianymi. Skrzydełka obtaczamy najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w płatkach kukurydzianych. Smażymy na patelni na rozgrzanym oleju na złoty kolor.