Sposób przygotowania:
Pikantne skrzydełka z rękawa
Skrzydełka myjemy odcinamy lotki.Solimy,pieprzymy-posypujemy tymiankiem i polewamy sosem chili.Całość mieszamy dokładnie dłonią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180*C.Skrzydełka wraz z pozostałą marynatą przekładamy do rękawa spinamy,przekładamy na blachę lub naczynia żaroodpornego i pieczemy około 50 minut.Pod koniec rozcinamy rękaw i podpiekamy jeszcze parę minut żeby ładnie nam się zarumieniły...
darmiona
evita0007
Dokładnie jak mówisz,podałam z 'frydkami' ;D
msewka
Netka
Jak na wynos to ja też poproszę:)
evita0007
msewka
Ewuniu,frydek to podwójną porcję koniecznie,hi,hi.
evita0007
Ok. to idę kroić "zimnioki" ;D
zewa
To jeszcze dla mnie porcyjkę proszę
evita0007
Nie ma sprawy Ewciu.Mówisz i masz.Oj widzę że wszyscy uwielbiamy 'frydeczki' ;D
msewka
zewa
A potem nam w boczki idzie, hi, hi.
msewka
Będziemy pozować następcy Rubensa.Nic straconego.
evita0007
Żeby tylko w boczki ^^ hihi
gusia1000