Sposób przygotowania:
Pikantne słupki z cukinii.
Cukinię obieramy, usuwamy środek i tniemy na słupki. Tak około 1,5 cm na 1,5 cm. Do maślanki wsypujemy pieprz cayenne i wrzucam do niej cukinię. Następnie obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Odkładamy do wyschnięcia panierki. Po upływie około godziny, smażymy partiami na rozgrzanym oleju. Rumiane układamy na ręcznikach, osączamy i posypujemy obficie delikatem.Jogurt doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy rozgnieciony czosnek, odstawiamy do lodówki na kilka minut.
![Pikantne słupki z cukinii. Pikantne słupki z cukinii.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-slupki-z-cukinii-215487.jpg)
![Pikantne słupki z cukinii. Pikantne słupki z cukinii.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-slupki-z-cukinii-215488.jpg)
![Pikantne słupki z cukinii. Pikantne słupki z cukinii.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-slupki-z-cukinii-215489.jpg)
![Pikantne słupki z cukinii. Pikantne słupki z cukinii.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantne-slupki-z-cukinii-215490.jpg)
reanja
Ela Dz
A proszę się częstować :)
KasiaJulcia
darmiona