Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pikantne udka z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rewelacyjne mięso z kurczaka, dla osób lubiących wyraziste i pikantne smaki. Ostrość można złagodzić zmniejszając ilość sosu tabasco.

Pikantne udka z kurczaka

Składniki:

Pikantne udka z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pikantne udka z kurczaka
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, Wymieszać z sokiem z cytryny, mieloną papryką, sosem tabasco, jogurtem, odrobiną soli i pieprzu. Mięso umyć, osuszyć zanurzyć w marynacie, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na 3-4 godziny. Następnie wyjąć z marynaty obtoczyć w bułce tartej, ułożyć w brytfannie posmarowanej masłem, można podlać odrobiną wody. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 40 minut.