Sposób przygotowania:
Pikantny chleb
Wszystkie mąki razem wymieszać. Drożdże wymieszać z cukrem i utrzeć na płyn. Posypać 1 łyżką mąki i odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać sól, wodę, olej i mąkę oraz pozostałe przyprawy i wyrobić ciasto. Gdy będzie gładkie oprószyć mąką, nakryć miskę ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość ciasto jeszcze raz wyrobić, podzielić na dwie części. 2 foremki keksowe wysmarować olejem i włożyć w nie ciasto. Wyrównać powierzchnię, ponownie zakryć ściereczka i odstawić na około 20-30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte chleby piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 40 minut. Upieczone wyjąć na kratkę i wystudzić.
iw1987
zewa
Dziękuję za złośliwość !!!!!!!!!!!!!!!!!
Koper
zewa
Ten komentarz jest za zadane pytanie do niezrozumiałego przepisu, to taka forma zemsty. iw1987 zamiast po prostu odpowiedzieć na pytanie wolała zaatakować.
anemon
darmiona
cherry
marietta