Sposób przygotowania:
Pikantny gulasz z kurczaka z bakłażanem
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki, wlać oliwę, dodać przyprawą do gyrosa, odrobiną pieprzu, wymieszać, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscu na pół godziny. Bakłażan pokroić w 1,5 cm plastry, oprószyć solą i pozostawić na 10 minut. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Patelnię rozgrzać, włożyć mięso, podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, posiekaną papryczkę, pokrojone pieczarki i paprykę, podsmażyć. Przełożyć do rondla, wlać 1/2 szkl wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną maggi.