Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak
Umyte mięso osuszyć, natrzeć odrobiną soli i zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem, mieloną papryką i przyprawą uniwersalną. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sosem sojowym. Obok mięsa włożyć obrane ziemniaki, oprószyć pieprzem, solą i papryką wymieszać. Wszystko skropić olejem, przykryć folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godziny w temp 180 stopni. Po upływie pół godziny usunąć folię, mięso oblać powstałym sosem a ziemniaki przemieszać, dopiec.
![Pikantny kurczak Pikantny kurczak](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-kurczak-304470.jpg)
![Pikantny kurczak Pikantny kurczak](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-kurczak-304471.jpg)
![Pikantny kurczak Pikantny kurczak](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-kurczak-304472.jpg)
![Pikantny kurczak Pikantny kurczak](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pikantny-kurczak-304473.jpg)