Sposób przygotowania:
Pikantny kurczak na spaghetti z cukini
Mięso pokroić w cienkie paseczki. Marchew obrać, pokroić w żulinkę (cienkie paseczki). Cebulę i czosnek pokroić w plastry. Włożyć do miski mięso, warzywa przyprawy: tj. bazylia, kolendra, rozmaryn, curry, chili, żółtko, musztarda, sezam, sól, pieprz oraz łyżka oleju sezamowego. Wszystko dobrze wymieszać i odstawić. Cukinię pokroić obierakiem w cieniutkie plastry, następnie te plastry po długości w cienkie nitki. Na patelni rozgrzać masło a w woku olej. Na ostrym ogniu w woku smażyć mięso z warzywami, często mieszając. Jednocześnie do masła na patelni włożyć cukinię, sól i pieprz, podsmażyć aż zmięknie. Do mięsa w woku dodać sos sojowy, cukier i ocet. Smażyć do momentu, aż wszystko się zrumieni na złoty kolor. Na talerz wyłożyć spaghetti cukiniowe a na nie aromatyczne mięso. Podawać z ryżem z wody.