Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pilaw po grecku

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Rozgrzać oliwę, cebulę drobno posiekać i lekko przesmażyć na patelni, dodając

Pilaw po grecku

Składniki:

Pilaw po grecku

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 małe cebule
  • 2 małe pomidory
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 łyżki ryżu
  • 1 kostka rosołwa

Sposób przygotowania:

Pilaw po grecku
Rozgrzać oliwę, cebulę drobno posiekać i lekko przesmażyć na patelni, dodając kurczaka pokrojonego w paski. Po 10 min dodać pomidory. Kostkę rosołową rozpuścić w 1 szkl wody, zalać kurczaka i dosypać ryż. całość gotować jeszcze 20 min pod przykryciem. Podawać z rukolą.