Sposób przygotowania:
Pilaw z kurczakiem i kalafiorem
Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w sporą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pierś z kurczaka przez 3 minuty.
Dodajemy drobniutko pokrojony czosnek i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Przekładamy zawartość patelni do garnka. Na patelni podsmażamy ryż, aż ziarenka staną się lekko szkliste, a następnie również przekładamy do garnka.
Dodajemy kalafior podzielony na mniejsze różyczki. Wlewamy rosół i dodajemy kurkumę. Dusimy pod przykryciem przez około pół godziny.
Ryż powinien wchłonąć cały płyn. Następnie przyprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia i trzymamy pod przykryciem jeszcze 5 minut.
Dodajemy drobniutko pokrojony czosnek i smażymy jeszcze 1-2 minuty. Przekładamy zawartość patelni do garnka. Na patelni podsmażamy ryż, aż ziarenka staną się lekko szkliste, a następnie również przekładamy do garnka.
Dodajemy kalafior podzielony na mniejsze różyczki. Wlewamy rosół i dodajemy kurkumę. Dusimy pod przykryciem przez około pół godziny.
Ryż powinien wchłonąć cały płyn. Następnie przyprawiamy do smaku, zdejmujemy z ognia i trzymamy pod przykryciem jeszcze 5 minut.