Sposób przygotowania:
Pilaw z grzybami
Grzyby oczyścić z piasku i igliwia,opłukać pod bieżącą wodą,pokroić na mniejsze części, wrzucić do woka lub głębokiej patelni,odparować na kuchence,mieszając od czasu do czasu,dodać dwie łyżki masła i dwie łyżki oliwy oraz posiekaną drobniutko cebulkę udusić do miękkości. Na drugiej patelni rozpuścić resztę masła,dodać startą na tarce jarzynowej o grubych oczkach marchewkę,poddusić 2-3 minuty,dodać pokrojone w kostkę pomidory,wymieszać dusić całość 2-3 minuty. Ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko,wymieszać z grzybami oraz marchewką i pomidorami.Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym,wymieszać. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem wysypać bułką tartą wyłożyć pilaw,wygładzić łyżką,wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c na 10 minut,aby danie nabrało aromatu. Podawać na stół w naczyniu posypać natką pietruszki,rozłożyć porcje na talerze,jeść gorące. Pycha!