dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Pita z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna pita własnoręcznie robiona, dużo smaczniejsza niż barowa.

Pita z warzywami

Składniki:

Pita z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Pita z warzywami
Paprykę kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Bakłażana oraz cukinię kroimy wzdłuż na grube plastry. Cebulę kroimy na krążki. Wszystkie warzywa skrapiamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem oraz oregano, a następnie pieczemy na rozgrzanym grillu lub smażymy na patelni grillowej. Pity podgrzewamy w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej, po czym wypełniamy je grillowanymi warzywami. Przed podaniem skrapiamy oliwą i oprószamy pietruszką.