Sposób przygotowania:
Pizza domowa
Zaczynam od przygotowania ciasta na pizze, bo musi ono troszkę postać aby wyrosło. Rozpuszczam w ciepłej, przegotowanej wodzie drożdże i dodaje cukier, sól i inne przyprawy po to, aby ciasto było aromatyczne, a jego smak wyrazisty. Do tego dodaję mąkę i rozrabiam ciasto. Zostawiam pod przykryciem i przygotowuję sobie dodatki. Pieczarki, ogórki, cebulę, mozzarellę i ugotowaną pierś z kurczaka kroję na mniejsze kawałki, a ser żółty ścieram na tarce o grubych oczkach. Wyrośnięte ciasto rozkładam na blasze i pokrywam sosem pomidorowym (pomidory w puszcze odsączam i dodaję do nich trochę przecieru, tak aby konsystencja była dosyć gęsta). Na sos kładę ser żółty i na koniec wszystkie dodatki. Wkładam do piekarnika na ok. 20 min. w temp.220'C.